torstai 9. lokakuuta 2014

9.10.2014 Joensuu -ilta - meni siltojen kuvaamiseksi


Usvainen ilta houkutteli lähtemään kuvausretkelle - usva kun luo kuviin omanlaisensa tunnelman. Ensin kävin Penttilässä kuvaamassa varmaan tuhansien muidenkin kuvaaman Repolan sahan muistomerkin - raamisahojen rungot. Jokivarren eteläpäässä vain ei ollut usvaa paljoakaan - tulipahan aika perinteinen kuva muistomerkistä iltavalaistuksessa.


Siirryin jokivartta ylöspäin ja kuvasin Ylisoutajan siltaa sommitellen samaan kuvaan luterilaista kirkkoa. Oli liian pimeää ja sillan valot liian voimakkaat muuhun ympäristöön nähden. Ero on melkoinen verrattuna kuvaan, jonka otin vajaata viikkoa aiemmin (4.10.2014).



Seuraavana oli vuorossa Suvantosillan kaupunginpuoleinen osa. Liikenne oli melko vähäistä, joten autojen valoja ei kuviin valoviiruiksi oikein saanut onnistumaan.



Rautatiesillalta Siihtalassa kuvasin tehtaan valoja sekä itse sillan muotoja. Napsasin kuvan sillalta myös Pekkalan sillasta, jonka ympärillä usva leijui varsin selkeänä. Usvan läsnäolo näkyy tehdaskuvassa linssin pinnan ylimääräisinä valopisteinä.





Pielisjoen pinta heijasti rautatiesillan muodot näkyviin varsin mukavasti. Matka jatkui kävellen edelleen Pekkalan sillan suuntaan. Silta oli sopivasti usvan ympäröimä ja siitä tuli otettua kuvia suunnasta jos toisesta.




Ja pitihän se käydä katsomassa miltä silta näyttää Siihtalan puoleiselta rannalta katsottuna.




Klo 21 aikoihin usva alkoi jo hälventyä - yöpuulle siis :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti