perjantai 31. lokakuuta 2014

31.10.2014 Vapaapäivän ajanvietettä

Eilen iltapäivällä sovin esimiehen kanssa, että pidän tänään vapaapäivän. Tarkoitus oli kyllä lähteä jo aamulla kuvailemaan hiukan, mutta ei nyt sentään niin aikaisin kuin se sitten toteutui. Heräsin jo ennen neljää aamulla ja jotenkin uni kaikkosi silmistä. Niinpä hipisin hiljakseen murun vierestä pimeään yöhön. Ajelin Siprin lintutornille, mutta siellä tuuli niin kovasti, että tähtitaivaan kuvaaminen oli lähes mahdotonta. Kamera heilui jalustalla tai sitten tuuli puisteli lintutornia. Kuvista tuli tärähtäneitä viiruja. Ajelin hiukan eteenpäin Siprin tietä erään hakkuuaukon laidalle. Kennolle tarttui tähtitaivasta sekä sen pyörimistä Pohjantähden ympäri. Tai oikeastaan Pohjantähden vieressä se taivaan tarkka napa on. Tuossa taivaan pyörintäkuvassa Pohjantähti näkyy kaikkein kirkkaimpana.



Sipriltä palatessani kurvasin kaupungin kautta - sen öiset valot aina jollain tapaa kiehtovat.


Päivällä parturin jälkeen kävin asentamassa ulkovalon KuvaVelhojen uudessa toimipaikassa. Iso kyltti seinällä kaipasi yöksi - tai ainakin illaksi - valoa, jotta ohikulkijat näkisivät nimikyltin talvisessa pimeydessä. Firmalta palatessani kurvasin vielä Lehmonlammen rantaan, jossa kuvailin hiukan jäitä sekä vastarannan puita . Leikin kameralla - "taidetta ilman aivoja" -  eli pyörittelin pitkän valotuksen aikana kameraa. Aika veikeähän siitä tuli.


Utran kanavan viittatehtaalla ei ideaa syttynyt. Kunnes jostain putkahti päähän kokeilla kuvioita veden pinnalla pudottamalla kivi. No, jotain samantapaista hain kuin taivaannapa -kuvassa, mutta ei tämä otos tavoita pään sisäistä ajatusta.


Viittatehtaan vieressä oli pari puupinoa. Alitajunta pullautti ulos ajatuksen hakea jälleen pyörivää liikettä tukkien päistä kameraa pyörittämällä. Tällainen siitä tuli  :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti