torstai 16. lokakuuta 2014

16.10.2014 Mökkijärvellä ja Koppalanjärven suojelualueella


Pakkasaamu ja kuurainen maisema houkuttelivat kuvaamaan luonnon yksityiskohtia. Paikoitellen rantaheinikko oli aivan valkea ja kimmelteli hienosti aamuauringon kajossa. Sopivassa kulmassa aurinkoon nähden kimmellys oli kuin eri värisiä jalokiviä olisi käyty pudottelemassa heinikon sekaan.




Lähilampi oli jäätynyt yön aikaan lähes umpeen, mutta Rauanjärven rannoilla oli vielä sulaa. Kaislat ja heinät olivat kuuran peittämät.




Samoin kasvien pinnat olivat lähes poikkeuksetta jääkiteiden peitossa.




Yhdentoista tietämissä tulivat sovitusti Martti ja Harri mökille. Kahvit hörpittyämme suuntasimme Koppalanjärven luonnonsuojelualueelle. Soilla oli paljon isoja jäisiä karpaloita, joita napsimme suuhun ja kehuimme kilvan niiden makua.


Kävelimme hiljakseen pitkin majavanpadolta lähtevää polkua, joka kulkee soiden ja kallioiden lomassa, aina kalliojyrkänteelle saakka. Sieltä otimme suunnan takaisin päin alueella olevan lammen kautta. Sieltä täältä tarttui yksityiskohtia muistikortille.




Paluumatkalla pysähdyimme Muurahaisenpolun alkupäässä olevalle laavulle ja paistelimme notskilla makkarat ja täytimme vatsaamme myös eväspalasilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti