maanantai 28. heinäkuuta 2014

28.-29.7.2014 Makroilua mökillä


Aamuyön puolella kävin tutkimassa sekavalolampun houkuttelemat perhoset - olihan niitä, mm mustikkamittari, juovakenttämittari ja niitty-yökkönen. Ajelin myös läheisen Rakennuslammen rannalla ottamassa yökuvan lammen niukasta usvasta ja pilvien heijastuksesta lammen pinnassa.






Seuraavana päivänä oli myöhään nukkumaan menon takia jotenkin veltto olo. Ei huvittanut lähteä minnekään. Niinpä ongin muutaman kalan tarkoituksena makrokuvailla niitä läheltä. Ahvenen suomut ovat veikeän teräväreunaiset - ilmankos niitä puhdistaessa tuntuu, että sormenpäistä lähtee nahka. Ahvenen suomuja arvuuttelin myös Luonnonkuvaajien sivustolla - melko äkkiä se "paljastui".






Saunareissulla juohtui mieleeni kuva, jonka moni muukin on jo ottanut - märät jalanjäljet laiturilla ;)


Jossakin vaihessa iltaa löysin kuolleen sitruunaperhosen. Miltäs se mahtaa näyttää kunnon makrokuvassa? Entäs paarman siipi tai naama/silmä?




Alkuillasta alkoi sade - ropisi oikein urakalla. Ison sateenvarjon alla otin kuvan laiturista kovassa sateessa. Sade jätti jäljensä myös hämähäkinseitteihin - makrolinssillä niistä sai epämääräisen näköisiä otoksia.




Seuraavana päivänä makroilu jatkui - ensin kuitenkin kuva suht kesystä lokipojasta laiturin juuressa.




Jos et arvannut mitä äskeiset kuvat esittävät: korpin sulka läheltä sekä saniaisen itiöpesiä. Alla apilaa, kaunoyökkönen sekä hepokatti maantiellä poikittain - eikun heinäpaalin päällä pitkittäin :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti