sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

27.7.2014 Pääskyjä ja perhosia


Yöllä kuvailin valolta perhosia - kyllä niitä on niin paljon erilaisia, että ei riitä kyvyt tunnistuksiin. Onneksi Suomen perhoset FB-ryhmässä on paljon avuliaita ja ammattitaitoisia ihmisiä, jotka hyvin nopsasti tunnistavat lajin. Suurkiitokset kaikille heille tunnistuksista.


Harmonirkko yllä ja varjoyökköskoiras alla.


Tupsukulmumittari (Idaea biselata)

Koiyökkönen

Aamulla oli mökkirannassa kuikka kalastelemassa. Aamupalan ja kahvin jälkeen silmät aukes paremmin ja suuntasin Paalasmaalle. Matkalla pysähdyin lossin jälkeisten siltojen kohdalla levikkeelle, jonka lähistöllä kalastaja koki verkkojaan. Lokki oli tietenkin kyttäämässä josko saisi herkkupalan.





Ajelin siellä täällä Paalasmaan pikkuteitä myöten ja erään talon telkkariantennissa ja sähkölangoilla oli paljon pääskysiä. Eräs pääskypariskunta keskusteli vuorotellen :) - oli hauska kuunnella niiden livertelyä vuoron perään.



Pellon laidasta löysin "harvinaisuuksia": heinäseipäitä ja vanhan puimakoneen raadon - Esa-merkkisen. Ei ole entisajan koneille käyttöä, nykyisin pitää olla tehoa, kokoa ja näköä  :)




Paluureissulla kävin Polvelan läheisellä Ruokolanvaaran pellolla etsiskelemässä päiväperhosia. Ja löytyihän niitä - tosin ihan eka vastaantulija oli yöllä liikkuja eli laikkupronssiyökkönen.


Pikkukeltasiipi ja tuttu eiliseltä päivältä eli kaunoyökkönen.



Sinisiipi ja haapakäärömittari sekä seitsenpistepirkko eli leppäkerttu



Tesmaperhonen ja jälleen vanha tuttu kaunoyökkönen.




Siankärsämöllä mettä imeskeli kultasiipi ja illan suussa asettautui sinisiipi yöpuulle heinän kukinnolle. Löysinpä viimeisten auringonsäteiden aikaan vielä parittelevat sinisiivet.




Lauhahiipijä heinän varrella - taustana horsman kukintoja ja alla laukkumittari.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti