torstai 17. heinäkuuta 2014

17.7.2014 Leppoisa kesäpäivä


Näin jälkikäteen kun tarkkailee omia tekemisiään, huomaa, että makrokuvaus on lähellä sydäntä. Jostain kumman syystä sitä vain tulee laittaneeksi makrolasin kameraan ja katselee ympäristöään tarkkaavaisin silmin, tutkii heinikot ja kukinnot ne ohittaessaan. Heti jos näkee hiukankin erilaisen ötökän, kuin mitä muistelee nähneensä, tulee napattua kuva. Sekavalolamppu on ollut käytössä perhosten houkuttelemiseksi vaikka vain sydänyö on tarpeeksi pimeä, jotta houkutusvalo tehoaisi.




Yökkösiä tuntuu valo jo houkuttelevan - alla kysymysmerkkiyökkönen, metsänpohjamittari ja harmonirkko.


Päivällä vesimittarit tekivät uusi vesimittareita :) Punaiset pilkut kupeissa ovat pikkuruisia loisia, samettipunkkeja.

Loisteliaina kukkivat lumpeet saivat houkuttelemaan kesäisen kuvan yrittämistä. Lähilasi kiinni runkoon, kahluusaappaat jalkaan ja kyykistelemään linssi lähes kiinni veden pinnassa.



Rantaveteen oli kuollut harmokeltasiipi.

Ajelin eräälllä niittytilkulle, jonka kasveilla havaitsin yllättävän paljon erilaisia hyönteisiä, alla järjestyksessä mäntymittari, täpläsiilikäs, sulkaperhonen ja kaunoyökkönen ohdakkeella sekä lude heinän kukinnolla.






Horsmankukinnon emit ovat valkoiset ja hienosti kippurassa heteiden ympäröimänä. Alempana päivänkakkaran kukan houkuttelema mustikkalehtimittari.


Metsänreunasta löysin sammalen itiöpesiä, imarretta sekä parittelevat nelivyöjäärät.




Illalla väritti auringonlasku liekinmuotoiset pilvet kuin tulella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti