perjantai 28. elokuuta 2015

26.-28.8.2015 Auringonlaskusta reposkuutamoon


Pitkästä aikaa halusin kokeilla auringonlaskun sävyjä ja heijastuksia veden pinnasta.  Kun näytti taivaalla olevan sopivasti ohutta pilveä, joka luo värejä sinisen päälle sekä tyyni keli heijastuksille, niin startattavahan se oli. Ajeltuani kilometrin verran huomasin, että pilvirintama taitaa kehvetti tulla eteen jos ajelen Kontioniemeen. Niinpä kurvasin nopsasti Koivuniemeen, jotta saisin edes muutaman kuvan, ennen kuin pilvet ehtivät auringon eteen. Napsin kuvia panoraamat mielessäni.



Kun näytti kuitenkin siltä, että pilvet pysähtivät paikalleen ja oletin, että saattaisi Kontiniemessä aurinko näkyä, päätin alkuperäisen suunnitelman mukaisesti ajella sinne. Ennen lähtöä nappasin muutaman kuvan rantalentistä pelailevista nuorista miehistä. Tuumailin, että jos sopii, ottaisin teistä action-kuvia. Sopihan se vaikka eräs nuorista miehistä tuumaili, että "enpä tiedä tuosta actionista" :)

Kontioniemessä aurinko oli harmillisesti pilven takana - siis niihin kuviin verrattuna, jotka mielessäni olin suunnitellut. Höytiäinen oli lähes pläkätyyni ja heijastukset veden pinnasta sen mukaiset.





Kaukaisuudessa näin veneilijöitä pastellisävyjen keskellä - pitkällä putkella otos siis.

Vasta seuraavana aamuna tajusin hölmöilleeni - täysin tyyni keli ja ennusteiden mukaisesti reposiakin oli ollut yöllä. Miksi en siis hölmö lähtenyt kuvaamaan reposheijastuksia? Onneksi samanlainen tyyni ja kirkas keli tuli parin yön kuluttua. Nyt en jättänyt lähtöä väliin. Suuntasin Pielisjoen varteen Siprin lintutornin lähettyville. Reposet alkoivat hyvin vaatimattomasti, enimmäkseen perusvihreää.




Panoraamakuvassa näkyvät aivan päällä olleen reposkaaren molemmat päät.


Veikeitä on revontulten muodot.


Paiholan valot eivät häirinneet - sen verran kirkkaat olivat reposet.

Pöllönvaaran lähellä olevalla pellolla kuutamo valaisi mukavasti aution vanhan pihapiirin - siihen vielä revontulet taivaalle, niin kuvahan siitä on otettava :)

 Toisella puolen pöllönvaaraa oli mukavat usvat ja kuutamo selkeästi näkyvissä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti