perjantai 28. marraskuuta 2014

28.11.2014 Kuvaformaatti jpg:stä raw:ksi


Kamera oli huollossa - on sitä tullut paukutettua aika tavalla - mittarissa oli yli 211 000 laukausta. Ilmankos suljinääni muuttui, kuulosti viime aikoina aika veikeältä. Lähetin JASsille, vaihtoivat sulkimen ja takalasin, hinta 411 €. Nyt 5DM2:lla ajelee taas pitkään. No, pitkään ja pitkään - vajaa kuusi vuotta tuli täyteen.

Saatuani rungon huollosta, läksin 27.11. illalla lyhyelle kuvauskierrokselle kaupungille. Keskustassa olivat Gurun miehet virittelemässä Joensuun kaupungintalolle 100-vuotisjuhlavalaistusta. Näppäilin kuvia, joita kotona yritin säätää Lightroomilla. Ihmettelin kun ei meinaa säätyä mieleiseksi vaikka mitä tekis. Enkä tajunnut kunnes seuraavana päivänä mikä oli syy. Kameran asetukset olivat huollon jäljiltä siten, että kuvaformaatti oli vain jpg. Normaalisti kuvaan vain raw-formaattia. Ilmanko ei säädöt onnistuneet - raw on kuitenkin formaattina aivan selkeästi parempi - säädettävämpi.

Seuraavana iltana uusiksi - kunnon asetuksilla :)
Ekaksi kuvasin Suvantosillalta kaupungintalon tornia, Ylisoutajan siltaa ja usvan seassa kulkijoita.





Kaupungintaloa tuli kuvattua monesta suunnasta - erityisesti minua kiehtoivat tornin valot - mihin suuntaan Joensuun valot osoittavat?









Kävin myös kuvaamassa uuden Sirkkalansillan liikenneympyrän Kranssi -taideteosta, joka on kuin ison sinkkikaapelin pätkä  :)




Pohjois-Karjalan Sähkön valaistut puut tulivat myös ikuistettua.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti