tiistai 6. tammikuuta 2015

6.1.2015 Loppiaisena

Nousin ylös klo 6:05 tarkoituksena saada kennolle yli tunnin valotus pyörivästä tähtitaivaasta. Vaan eipä tullut mieleen, että kuutamon aikaan tähdet ei oikein näy. Eli jäi yritykseksi  :(

Kun kerran olin hereillä, päätin tutkailla kuvattavaa siellä täällä. Pienvenesatamassa talvinen penkki kiinnitti huomioni. Ja Selkien mäellä kuusen latvat kuutamossa.


Selkiellä oli aamun sarastusta ennen mukavat sävyt maisemassa.





Lähipihlajaan lennähtivät taviokuurnat, joista napsin muutamia otoksia. Ovat muuten ihmistä pelkäämättömiä lintuja kun vain ei tee äkkiliikkeitä.

Kuukin laskeutui vähitellen taivaanrantaan - on se veikeää miten sen muoto muuttuu, kun erilämpöiset ilmakerrokset ovat edessä.

Valmistin lasilevylle kuurankukkasia makrolähilinssikuvausta varten. Näihin kuviin pitäisi vaan saada auringonlaskun sopivat sävyt taustaksi.




Noljakan rannoilla oli tekokanavien jään pinnassa pieniä kuuraveneitä. Nämä on kuvattu 24-105 -linssillä. Pitäis käydä joku päivä kuvaamassa uudelleen lähempää makrolla.

Kotiparvekkeelta huomasin vielä mukavan sattuman - auringonlaskiessa taivas muuttuu vähitellen magentasta kokonaan sinertäväksi sitä mukaa kun aurinko laskeutuu ja nyt läheisen Fortumin lämpövoimalan savut sattuivat juuri tuohon värirajaan. Savu ikäänkuin vaihtoi taivaan väriä  :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti