perjantai 15. elokuuta 2014

15.-17.8.2014  Yökkösten yö


Ilkka vihjasi, että Joensuun Asevelikylällä on seivästetty heiniä. Pakko oli käydä kuvaamassa vanhaa perinnettä - heiniä seipäällä - vaikka olisihan se ollut vielä hienompaa kuvata itse seivästystä kuin pelkkiä seipäitä. Ja jos vielä heinästäjät olis olleet vanhoissa pukeissa paikalla - hmm ... ideaa pukkaa.


Perjantaina ajeltiin murun kanssa mökille, saunottiin ja vietettiin leppoisaa iltaa auringon laskiessa mailleen. Muutamia keltaisia lehtiä oli jo pudonnut koivuista ja muru sai idean kuvata niitä vasten aurinkoa. Minä sitten matkin häntä.



Yöksi virittelin sekavalolampun harsoineen mökin taakse palamaan - houkuttelemaan perhosia. Pari yökköstä (kulmayökkönen, enargia paleacea ja isomaayökkönen, eurois occultus) sinne lennähtikin - näille kun saisi vielä tunnistuksen. Isomaayökkönen oli niin "ystävällinen", että istahti jopa sormenpäähän kuvattavaksi.




Päivä vaihtui pikkuhiljaa yöksi ja kuvaketjuna se tarkoitti : kesäinen puro, värikäs lumpeenlehti auringonlaskussa ja heikkoa Linnunrataa pimenevällä yötaivaalla.




Sunnuntaina kävin vielä vastarannan tyynemmässä vedessä näppäämässä kuvia lumpeenkukasta ja Rauanjärven maisemasta yläviistosta kuvattuna (kamera pitkän onkivavan nenässä).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti